ADHD og Amerikansk Fodbold

Gang på gang lyder det: " I amerikansk fodbold er der plads til alle", måske det skulle vendes til at alle har en plads i amerikansk forbold?

 

Fakta er, at de der kan have svært ved at falde til i andre sportsgrene, med udfordringer som eksempelvis overvægt og ADHD/ADD - Har nogle helt klare forcer på visse positioner på et amerikansk fodbold hold,  der er tale om ren WIN-WIN for  den individuelle spiller og holdet som helhed. 

Er du interesseret i at vide mere om fordele i forhold til fodbold og ADHD, så læs videre. Har du bare lyst til at prøve? Så mød op på Idrætscenter Vest til en træning!

 

ADHD og amerikansk fodbold er to emner der komplimenterer hinanden. - Den fysiske uro, der følger den hyperaktive del af ADHD'en kan bruges effektivt på banen, så meget at særlig rådgiver i fysisk aktivitet Torill Moe udtaler, at det  direkte kan være en sportslig gevinst.

Omvendt frigives der, ved fysisk aktivitet, de samme naturlige signalstoffer, dopamin og noradrenalin, som stimuleres behandlingsmæssigt ved svær ADHD, og som har en gavnlig effekt, da børn og unge med ADHD har nedsat udskillelse af disse hormoner.

Studier har vist, at tester man børn med ADHD, direkte efter en fysisk præstation, så præsterer de bedre kognitivt. 

Måske netop derfor har Dansk Amerikansk Fodbold Forbund (DAFF) også aktuelt øget fokus herpå, fra januar 2018. - Dansk Idrærtsforbund har vurderet : "...at DAFF har potentiale til at løfte opgaver, som går udover kerneopgaven..." f.eks fokus på nye målgrupper.

Strukturen og de klare rammer der er i amerikansk forbold, hjælper de unge med ADHD til at være tilpas i sporten.

Kilder:

https://adhd.dk/traening-kan-erstatte-medicin-for-adhd-patienter/

https://adhd.dk/traening-kan-erstatte-medicin-for-adhd-patienter/

https://anpassadtraning.com/2015/08/31/hur-fysisk-aktivitet-paverkar-adhd/

https://adhd.dk/idraetsforeninger-staar-klar-skabe-faellesskab-udsatte-grupper/

https://www.dr.dk/nyheder/indland/idraetsforeninger-staar-klar-til-skabe-faellesskab-udsatte-grupper

https://www.netdoktor.dk/adhd/behandling_medicin.htm

https://www.daff.dk/daffs-strategiske-spor-godkendt/